În fiecare zi, furnizorul nostru extern, Stradale, gătește peste de 1100 de porții de mâncare în locația noastră. Echipa este formată din 22 de persoane care nu lucrează decât pentru liceul nostru și are grijă să ofere copiilor meniuri echilibrate și diversificate. Meniurile, adaptate la vârsta elevilor, sunt aprobate de un nutriționist francez și sunt în conformitate cu Ghidul European de nutriție.

Educația alimentară și a gustului face parte din programul nostru, motiv pentru care încă din CP (clasa I), le oferim zilnic elevilor meniuri variate din care ei să poată alege. O dată pe lună, se organizează o masă de prânz cu tematică. Înscrierea la cantină este obligatorie pentru elevii de la Maternelle (grădiniță) până în 3ème (clasa a IX-a) inclusiv.

Cum funcționează cantina ?

Cantina se deschide între 11:15 și 14:30, elevii mănâncă în ture diferite de 20-30 de minute, în funcție de clasă.

Meniurile pentru o săptămână intreagă sunt publicate pe  site-ul liceului în franceză și română. Este posibil ca acestea să varieze în funcție de aprovizionare.  În scopul de a respecta principiile unei diete echilibrate în conformitate cu standardele nutriționale din România dar și din Franța, toate meniurile noastre sunt concepute de un nutriționist specializat, pentru o perioadă de 7 săptămâni. Acestea sunt afișate și pe ecranele de la intrarea și ieșirea din cantină.

Carafe cu apă se găsesc pe mese, precum și fântâni de apă.

Organizăm în mod regulat prânz cu tematică culinară (Halloween, Săptămâna gustului,  Bucătărie de prin lume, Atelier de gătit în timpul vacanțelor etc.).

Părinții elevilor cu alergii trebuie să prezinte un certificat medical. Ei vor stabili împreună cu directorul protocolul final (PAI) care va fi aplicat meniurilor destinate acestor elevi.


Grădinița

Pentru cei mici prânzul va fi livrat în sala de clasă. Lor li va deduce suma aferentă prânzului, în mod automat, din cont, în fiecare zi. În cazul în care copilul va absenta într-o zi, acest lucru va fi comunicat către Stradale prin secretariatul Liceului francez Anna de Noailles, iar contul nu va mai fi debitat.


Școala primară

Elevii din această categorie vor servi prânzul la cantină. Li se va deduce suma aferentă prânzului, în mod automat, din cont, în fiecare zi. În cazul în care copilul va absenta într-o zi, acest lucru va fi comunicat către Stradale prin secretariatul Liceului francez Anna de Noailles, iar contul nu va mai fi debitat.


Gimnaziu și liceu

Elevii din gimnaziu și liceu au două linii de autoservire. Meniul lor include un antreu la alegere, fel principal cu garnitură și desert (cu cel puțin două feluri la alegere pentru fiecare). Au la dispoziție și un bar de salate și supe. Prânzul va fi înregistrat folosind badge-ul de acces.


Regulamentul cantinei

  • Taxă meniu preșcolari: 23 RON
  • Taxă meniu clase primare: 26 RON
  • Taxă meniu gimnaziu, liceu: 28 RON

Mai jos găsi­i un ghid complet despre cine suntem, ce presupune un prânz la Stradale și cum puteți face un cont pentru ca cel mic să beneficieze de prânz.

1. Faceți o depunere

Suma minimă de încărcare a contului va fi cea a pachetului ales pentru copilul dumneavoastră, cu excepția liceenilor pentru încărcarea minimă este de 400 de lei.

Atenție! Fiecare copil are un cont individual. Dacă aveți mai mulți copii, este necesar să faceți plăț­i diferite cu detaliile aferente fiecăruia dintre ei.

2. Trimiteți confirmarea plăț­ii

Odată depuși banii, vă rugăm să ne trimiteți confirmarea plăț­ii via email lamanager.stradalelyceefrancais@flavours.ro. Astfel, contul va deveni activ, iar noi vom reveni către dumneavoastră cu numele de utilizator și parola, aferente contului. Veți putea folosi aceste date pe site-ul creat special de Stradale pentru Liceul francez Anna de Noailles.

3. Realimentați contul

În momentul în care contul dumneavoastră ajunge la 50 de lei, veți primi o notificare pentru a-l reîncărca. Dacă nici după această notificare nu veți reuși să faceți plata, veți primi încă o notificare atunci când contul se apropie și mai mult de 0. Vă asigurăm că fiului/fiicei dumneavoastră nu îi va fi blocat accesul la masă; tocmai de aceea, sistemul nostru este gândit astfel încât să vă sprijine în tot acest proces și să nu ajungem în situații dificile cu conturi pe minus.

4. Toate plățile se pot face doar online, prin virament bancar.

Meniurile și alergenii


Chioșc

Chioșcul oferă elevilor de liceu un mic supliment în timpul zilei: dimineața pentru a completa micul dejun, la 10:30 sau la 15:30 pentru o gustare.
Acesta nu înlocuiește mâncarea de la cantină.
Chioșcul oferă produse făcute la fața locului (sandvișuri, salate, produse de patiserie), sucuri naturale, iaurturi și fructe.
Produsele se plătesc la fața locului folosind badge-ul sau cardul bancar.


Contact comisia cantinei

O comisie a cantinei se întrunește de câteva ori pe an. Ea este constituită din reprezentanți ai părinților, ai Consiliului de administrație, ai Conducerii școlii și reprezentanți de la Stradale.