În fiecare zi, furnizorul nostru extern, Ansamble, gătește mai mult de 950 de porții în locația noastră. Echipa este formată din 20 de persoane care nu lucrează decât pentru liceul nostru și are grijă să ofere copiilor meniuri echilibrate și diversificate. Meniurile, adaptate la vârsta elevilor, sunt aprobate de un nutriționist francez și sunt în conformitate cu Ghidul European de nutriție.

Educația alimentară și a gustului face parte din programul nostru, motiv pentru care încă din CP (clasa I), le oferim zilnic elevilor meniuri variate din care ei să poată alege. O dată pe lună, se organizează o masă de prânz cu tematică. Înscrierea la cantină este obligatorie pentru elevii de la Maternelle (grădiniță) până în 3ème (clasa a IX-a) inclusiv.

Cum funcționează cantina ?

Cantina se deschide între 11:30 și 13:30, elevii mănâncă în ture diferite de 20-30 de minute, în funcție de clasă.

Meniurile pentru o săptămână intreagă sunt publicate pe  site-ul liceului în franceză și română. Este posibil ca acestea să varieze în funcție de aprovizionare.  În scopul de a respecta principiile unei diete echilibrate în conformitate cu standardele nutriționale din România dar și din Franța, toate meniurile noastre sunt concepute de un nutriționist specializat, pentru o perioadă de 7 săptămâni. Acestea sunt afișate și pe ecranele de la intrarea și ieșirea din cantină.

Carafe cu apă se găsesc pe mese, precum și fântâni de apă.

Organizăm în mod regulat prânz cu tematică culinară (Halloween, Săptămâna gustului,  Bucătărie de prin lume, Atelier de gătit în timpul vacanțelor etc.).

Părinții elevilor cu alergii trebuie să prezinte un certificat medical. Ei vor stabili împreună cu directorul protocolul final (PAI) care va fi aplicat meniurilor destinate acestor elevi.


Grădinița

Preșcolarii sunt serviți de doi angajați care fac parte din personalul cantinei, ajutați de asistentele educatoarelor ca și de asistenții de educatie din învățământul secundar.
Meniul include antreu, fel principal cu garnitură și desert.


Școala primară

Elevii din clasele primare învață să se servească singuri, pe rând, la linia de autoservire care le este destinată (la înălțimea lor). Meniul lor include două feluri : un antreu la alegere, două feluri principale cu garnitură la alegere, desert sau brânzeturi.


Gimnaziu și liceu

Elevii din gimnaziu și liceu au două linii de autoservire. Meniul lor include un antreu la alegere, fel principal cu garnitură și desert (cu cel puțin două feluri la alegere pentru fiecare). Au la dispoziție și un bar de salate și supe.


Regulamentul cantinei

  • Taxă meniu preșcolari: 4 €
  • Taxă meniu clase primare: 4 €
  • Taxă meniu gimnaziu, liceu: 4,5 €

Pentru elevii de la grupa mică până la clasa a IX-a, prețul meniului este facturat trimestrial, împreună cu taxa de școlarizare.
Se va acorda o restituire, dacă elevul lipsește mai mult de 5 zile (lucrătoare) și pe baza unui certificat medical. În cazul plecării definitive în cursul anului școlar, valoarea mesele neconsumate va fi returnată familiei.
Pentru elevii de liceu, cantina este opțională. Mesele consumate sunt facturate trimestrial.

Meniurile și alergenii


Chioșc

De la chioșc, elevii din gimnaziu și liceu pot să -și cumpere un supliment: dimineața pentru a completa micul dejun sau la ora 15:30 pentru o gustare. Chioșcul se deschide suplimentar doar pentru liceeni la ora 10:30.
Acesta nu înlocuiește cantina.
Se vând produse pregătite pe loc : sandvișuri calde, salate, croasante, băuturi răcoritoare, gustări, fructe etc.

Prețul: între 4 și 15 lei (numai numerar)


Contact comisia cantinei

O comisie a cantinei se întrunește de câteva ori pe an. Ea este constituită din reprezentanți ai părinților, ai Consiliului de administrație, ai Conducerii școlii și reprezentanți de la Ansamble.