Parcursuri lingvistice

Chiar din grupa mică, predarea se face în limba franceză. În același timp, toți elevii beneficiază și de două ore pe săptămână de limba română. Limba engleză este introdusă din clasa I, două ședințe pe săptămâna. Numărul de ore crește progresiv în funcție de clasă, ajungând în clasa a V-a (CM2), la o durată de 2h30 pe săptămână.
La gimnaziu, limba engleză și limba română sunt predate între 5 și 7 ore pe săptămâna. În clasa a VII-a (5ème), încă o limbă străină devine obligatorie (LV2). Elevii pot alege : germană sau spaniolă (2 ore și jumătate/săptămână).
Există cursuri facultative care permit elevilor să studieze limba latină sau prin cursuri la distanță (CNED), să continue limba pe care au început-o înainte de a veni la școala noastră : italiană, chineză sau rusă.

Invățământul de limbi străine din școala noastră se face după Cadrul European Comun de Referință pentru limbi și oferă elevilor care doresc, posibilitatea să își valideze nivelul competențelor prin certificări recunoscute.

De asemenea, suntem centru de examene pentru British Council și pentru Institutul francez.

Oferta noastră de limbi pentru învățământul primar


Oferta noastră de limbi pentru învățământul secundar


O pedagogie bazată pe proiecte

EPI (proiecte practice interdisciplinare): De exemplu, proiectul didactic denumit „Graphic Novels” (Romane grafice) a integrat limba engleză și artele plastice și a avut ca elevi țintă, clasa a VIII-a. Un alt exemplu de proiect interdisciplinar, asociază limbile română, franceză și germană într-un proiect didactic denumit « En cuisine ! » (În bucătărie !).
Datorită activităților pedagogice pilot (APP), pluriilingve, multidisciplinare și între cicluri, elevii pot să-și dezvolte capacitățile lingvistice la standarde înalte și să practice, de exemplu, arta oratoriei sau să se pregătească pentru funcția de diplomat.

Ambassadeurs en Herbe (școala primară, gimnaziu, liceu): Aceste turnee de oratorie plurilingve se adresează elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal și discută subiecte internaționale și de actualitate. Competiția finală este în limba engleză. Selecția pe zonă are loc în ianuarie. Etapa finală are loc în mai, la UNESCO, la Paris.
http://www.aefe.fr/pedagogie/actions-pilotes-innovantes/app-monde/ambassadeurs-en-herbe/edition-2015-2016dambassadeurs-en-herbe

Débats-toi (clasa a XI-a): Competiție de dezbateri științifice în engleză și franceză, organizată în ianuarie.

Bimun (clasa a X-a, a XI-a și a XII-a): Este vorba despre o competiție între licee care constă în simulări ale Națiunilor Unite (Model ONU). Timp de 5-6 zile, participanții joacă rolul de delegați ONU și reprezentanți ai unei țări. Susțin anumite poziții, țin discursuri și iau decizii. Anul acesta, o delegație de 20 de elevi se va prezenta la simularea de la Harleem: http://bismun.com/

Cinesofia: Este vorba despre un festival de scurtmetraje, unde sunt prezentate producții cinematografice ale elevilor din Europa de Sud-Est. Anul trecut, un grup din clasa a VIII-a a participat la această competiție realizând un scurtmetraj denumit „The Run”: https://youtu.be/Rb5U09uKOME

Competiția Winston Churchill: În fiecare an, elevii de gimnaziu și liceu din școala noastră participă la concursuri de dezbatere între școli organizate de Școala Britanică din București.


Examene de certficare a nivelului în alte limbi

Elevii pot alege să susțină examene în urma cărora, printr-o evaluare complexă, serioasă și recunoscută să obțină certificate care să ateste nivelul competențelor pe care le posedă în limbile engleză, română, franceză, spaniolă, germană.

Mai multe despre oferta noastra :

Système
Scolaire

Système Français/
Roumain


Langues


Sciences


Orientation


Théâtre