Vă prezentăm, mai jos, mesajul doamnei directoare a școlii primare, Karine EMINET-GIRAUD, către părinții ai căror copii utilizează serviciile de garderie si transport scolar:

Dragi parinti ai copiilor de gradinita,

Ma adresez in mod special celor ai caror copii frecventeaza serviciile de garderie si transport scolar.

Ati primit un mesaj in care se preciza ca elevii de gradinita ar trebui sa poarte de acum inainte o masca sanitara la garderie si / sau transport scolar. Va rog sa tineti cont ca aceasta este o recomandare si nu o obligatie. Mai jos gasiti elementele care ne-au facut sa luam in calcul aceasta masura : 

La garderie, ca si pe timpul transportului, iesim din cadrul protocolului sanitar oficial, deoarece suntem in afara programului scolar.

In timpul programului scolar, purtarea mastii nu este impusa la gradinita si avem grija, atat cat putem, ca elevii din clase diferite sa nu se intalneasca. Astfel, daca un elev ar fi declarat pozitiv la COVID, am inchide doar clasa acestuia.

Pe perioada garderiei si a transportului, elevii de gradinita din clase diferite se intalnesc, deci riscul de contagiune intre clase este crescut. De aceea, daca nu se poarta masca sanitara, in cazul in care am avea un elev bolnav de COVID printre cei de la garderie  sau  de la transportul scolar, am fi obligati sa suspendam activitatea fizica la scoala pentru toti elevii de gradinita inscrisi la aceste servicii. Pentru a nu pune in pericol toti elevii, le cerem parintilor sa ii lase pe copii sa poarte masca pe timpul cat sunt la garderie si in mijloacele de transport ale scolii, chiar daca intelegem perfect ca ar putea exista reticente cu privire la acest lucru.

Va asiguram ca suntem profund angajati in mentinerea cursurilor fizice la scoala pentru un numar cat mai mare de elevi si pentru un timp cat mai indelungat posibil.

Toate cele bune,

Karine EMINET-GIRAUD

Directrice du 1er degré